Юра Єнакіївський за 14 мільйонів відремонтує судна Маріупольського порту
22.10.2013   //  

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» 11 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «СРЗ» на доковий і заводський ремонт суден портофлоту. Вартість послуг складає 14,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Вартість угоди перевищила очікувану суму закупівлі, яка становила близько 12 млн грн.

Під час проведення докового ремонту мають бути виконані роботи по очищенню, огляду, ремонту та фарбування підводної частини корпусу судна, цистерн, керм, ліній валів та гребних гвинтів та інших пристроїв, донно-бортової арматури, технічних засобів та озброєння корабля. Поточний заводський ремонт ремонту передбачає заміну зношених деталей озброєння, головних та допоміжних механізмів; огляд і усунення дефектів найбільш зношених елементів корпусу.

Першозасновником компанії «СРЗ» у 2002 році був близький до Віктора Януковича народний депутат від Партії регіонів Антон Пригодський.

З жовтня 2007 року власником «Судноремонтного заводу» стала кіпрська компанія UITC Limited. Засновниками UITC, за інформацією «Дзеркала тижня» були ЗАТ «Українська промислово-транспортна компанія» разом із трьома іншими офшорами: «Omni Internаtional», «Jassen Enterprises», «Benford Marine».

Сьогодні 38,94% «Української промислово-транспортної компанії» належить ПрАТ «Азовмаш», яке належить структурам народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.