Директорка авторитета Анісімова отримала ще 52 мільйони від Запорізької АЕС
11.10.2013   //  

ВП «Запорізька АЕС» 2 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Алькор Комплекс» на придбання 79 автономних кондиціонерів КЛА60/6с-1П на суму 51,75 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірму «Алькор Комплекс» заснувала Оксана Гавура. Вона також очолює ТОВ «Термінал-2005» (операції з брухтом). Цю фірму заснували Андрій Олейніков та авторитетний бізнесмен Євген Анісімов, якого вважають запорізькими ставлеником народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

В тендері брали участь шість компаній, одна з яких намагалась оскаржити в Антимонопольному комітеті результати торгів. Фірма «Укрекологія» повідомила, що на час розкриття пропозицій у «Алькор Комплексу» не було технічних протоколів щодо випробувань кондиціонерів виробником (ПП «Енхол» з Енергодару). Однак АМКУ з’ясувало, що подані «Алькором» документи не порушують умов тендеру.

Після заснування фірми «Алькор Комплекс» у 2012 році вона виграла Запорізької АЕС на 73,40 млн грн.

У серпні 2013 року на Євгена Анісімова було скоєно замах – два кілери розстріляли з автоматів машину, в якій їхав бізнесмен. Однак Анісімов не отримав жодних ушкоджень.