Комунальники розіграли 5 мільйонів між пов’язаними фірмами «регіонала»
09.10.2013   //  

Головне управління житлово-комунального господарства севастопольської міськдержадміністрації 23 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Скадовськагрошляхбуд» на капітальний ремонт дорожнього покриття дворових проїздів і тротуарів житлового будинку №22 по проспекту Жовтневої революції. Вартість угоди склала 4,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Деталі й обсяги робіт невідомі, оскільки додаток з техзавданням у тендерній документації відсутній.

Компанія «Скадовськагрошляхбуд» була заснована у Скадовську Херсонської області, але наразі зареєстрована у Севастополі. 71% акцій фірми належить Євгенію Кабанову, депутату Севастопольської міськради від Партії регіонів.

Кабанов також є власником 50% статутного капіталу севастопольського ТОВ «Інтербудсервіс» – єдиного конкурента фірми на цьому тендері. Решта 50% належить Олексію Дзюбі.

Згідно з визначенням Закону «Про здійснення державних закупівель» ці дві фірми-конкуренти є пов’язаними особами, оскільки понад 25% у статутному капіталі обох контролює один і той же власник.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма «Скадовськагрошляхбуд» виграла тендерів на 29,41 млн грн. «Інтербудсервіс» за цей же час отримав замовлень на 44,14 млн грн.