Прокуратура намагається відібрати у друга Януковича 113 гектарів з-під неіснуючого гольф-клубу у Гурзуфі
03.10.2013   //  
Архітектори «Wimberly Allison Tong & GOO», найняті Пригодським, мають у порфтфоліо такий проект гольф-клубу на узбережжі Єгипту.

Архітектори «Wimberly Allison Tong & GOO», найняті Пригодським, мають у порфтфоліо такий проект гольф-клубу на узбережжі Єгипту.

Суд відмовився розірвати договір оренди ділянки площею 112,75 га, яку з 2007 року орендує ТОВ «Емпорій». Про це свідчить рішення Господарського суду Автономної Республіки Крим від 20 вересня.

Позов про повернення Радміну АРК цієї ділянки, що розташована у Гурзуфі (Ялта), подала кримська прокуратура. Підставою цього стала заборгованість фірми з орендної плати в сумі 2,62 млн грн.

Суд прийняв доводи фірми «Емпорій», вважаючи об’єктивними причини виникнення заборгованості через оспорювання прокуратурою законності постанови Радміну АРК про передачу ділянки в оренду, починаючи з 2010 року.

Відтак, «систематична несплата орендної плати з боку фірми була обумовлена тривалістю судового вирішення спору», тому що рішення суду по вищевказаній справі в будь-якому разі безпосередньо стосується договору оренди, на підставі якого фірма має сплачувати орендну плату.

Крім того, суд зазначив, що прокуратура просить стягнути заборгованість до місцевого бюджету Гурзуфа. Разом з тим, за рішеннями адмінсудів частину цієї заборгованості вже стягнуто з фірми на користь місцевого бюджету Ялти. Таким чином, прокурор фактично звернувся до суду  з вимогами «подвійного стягнення»  заборгованості, але вже на користь іншого місцевого бюджету. А це свідчить про суперечливість тверджень і доказів прокуратури.

Нагадаємо, 25.05.2007 Радмін АРК і ТОВ «Антал-Крим» (правонаступником якого є фірма «Емпорій») уклали договір оренди ділянки площею 112,75 га строком на 49 років. Фірма отримала ділянку для будівництва та експлуатації гольф-клубу.

За даними LB.ua, у цей бізнес-проект вже вкладено $7 млн​​, з яких $5 млн – іноземні інвестиції. На ці гроші замовили проект клубу у англійської фірми Wimberly Allison Tong & GOO, залучили до будівництва американську Gary Player Group та аудиторів з KPMG. Однак гольф-клуб так досі і не збудовано.

Засновниками ТОВ «Емпорій» є син нардепа від Партії регіонів Антона Пригодського Віталій (15%); ТОВ «Антал-Сервіс», одним із засновників якої був Антон приходський (30%); ТОВ «Сінтезіс Інжинірінг», власниками якого є фірма з Італії і серб Реліч Мілош (10%); та австрійське ТОВ «Т.С.Л.-Трейдінг Анд Шіппінг Логістікс ГМБХ» (45%).

Forbes оцінює статки Антона Пригодського у $322 млн. Як відомо, восени 2012 року «регіонал» продав Рінату Ахметову свою частку в «Лемтрансі». Пригодського називають близьким другом президента Віктора Януковича.