Фірма нардепа отримала чергові 38 мільйонів на дороги
03.10.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області 25 вересня за результатами тендерів уклала низку угод на поточний ремонт доріг в області на загальну суму 84,89 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 38,14 млн грн. отримає ПП «Аграрна компанія 2004» на ремонт трьох доріг:

  • Кам’янець-Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я;
  • Гусятин – Городок;
  • Татарів – Косів – Коломия – Борщів;

Засновниками фірми «Аграрна компанія 2004», зареєстрованої у Волочиську, є Володимир Лабазюк і ТОВ «Група компаній «Вітагро», котру в свою чергу заснував позафракційний народний депутат Сергій Лабазюк, який раніше був депутатом Хмельницької облради від Народної партії Володимира Литвина. До Верховної ради Лабазюк балотувався за 188-м мажоритарним округом , до якого зокрема належало вищезгадане місто Волочиськ. Загалом за останні п’ять років «Аграрна компанія 2004» виграла тендери на загальну суму 187,35 млн грн., усі в Хмельницькій області.

Єдиним конкурентом фірми по всіх лотах було ПАТ «Південьзахідшляхбуд». За даними SMIDA, основним власником фірми «ПЗШБ» є ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента корпорації «Золоті ворота» Віктора Ящука. Нинішній голова «Укравтодору» Євген Прусенко в 2005-2006 р.р. очолював департамент технічного розвитку дорожнього сектору корпорації «Золоті ворота». За останні п’ять років «ПЗШБ» виграло тендерів на 3,20 млрд грн.

Сам «ПЗШБ» отримав 46,75 млн грн. ще на  чотири дороги:

  • Ярмолинці – Сатанів;
  • Городище – Рівне – Старокостянтинів;
  • Васьковичі – Шепетівка;
  • Кременець – Біла Церква.

Жодна інша фірма окрім «ПЗШБ» і «Аграрної компанії» у цих тендерах участі не брала.

«Аграрна компанія» й «ПЗШБ» розігрують дорожні тендери на Хмельниччині регулярно, загалом це вже понад 130 мільйонів: цього року три тендери на 9,52 млн грн., 14,74 млн грн. і 29,19 млн грн., минулого року 48,17 млн грн., позаминулого – на 28,87 млн грн.