Поки одна фірма Константінова банкрутує, друга отримала 13 мільйонів на садок
30.09.2013   //  

Головне управління капітального будівництва при Раді міністрів АР Крим 16 вересня за результатами тендеру уклало угоду ТОВ «БК «Консоль-Строй ЛТД» на залишкові роботи з будівництво дитячого дошкільного закладу на 150 місць по вул. Чкалова в смт. Заозерне за 13,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця поточного року в дитсадку повинні доставити вікна й двері, докласти внутрішні мережі, влаштувати освітлення, обладнати кухню й котельню, також завезти меблі, облаштувати й озеленити дитячий майданчик на подвір’ї.

Кошти на завершення садка надали з державного бюджету.

ТОВ «БК Консоль-Строй ЛТД» входить бізнес-групи голови кримського парламенту Володимира Константінова.  Офіційно Константінов вийшов зі складу засновників фірми в жовтні 2005 року. Зараз компанія зареєстрована на кіпрський офшор «Молісад лімітед».

Перший тендер на цей дитсадок у Заозерному «Консоль-Строй ЛТД» отримала ще в 2011 р. Підряд коштував 16,32 млн грн., здати будівлю повинні були до кінця 2012 року. У листопаді 2012 р. з фірмою підписали ще одну угоду – на 5,41 млн грн. Скільки коштів по обох угодах в результаті освоїли – невідомо, однак будівництво у вказаний термін завершене так і не було. Так само, як не був добудований у визначені строки жоден з інших чотирьох дитсадків по Криму, на спорудження котрих виграли тендери «Консоль-Строй ЛТД» або інша фірма з групи Константінова – ТОВ «Південьгідроспецбуд».

Нагадаємо, проти іншої фірми з групи Константінова зі схожою до переможця нинішнього тендеру назвою – ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» – минулого літа була порушена справа про банкрутство. За даними «Центру журналістських розслідувань», сума боргів компанії лише перед юридичними особами перевищує мільярд гривень.

З 2005 року власником ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» є ТОВ «Фірма «Реал Естейт», власником якої від самого заснування і до 2009 року був кримський спікер Володимир Константинов. До 2005 року власниками фірми «Консоль ЛТД» були безпосередньо Константинов і його батьки.