Волноваський «регіонал» отримає 8 мільйонів на ремонт двох вулиць в Маріуполі
29.09.2013   //  

Департамент розвитку житлово-комунальної інфраструктури Маріупольської міськради Донецької області 17 вересня за результатами тендерів уклала угоди з «Приватним дорожньо-будівельним підприємством №92» на капремонт доріг на загальну суму 7,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 4 млн грн. піде на капремонт проспекту Перемоги на ділянці від вулиці Орджонікідзе до провулка Київського. Ще в 3,95 млн грн. обійдеться капремонт проспекту Металургів, тут дорогу ремонтуватимуть від вулиці Покришкіна до вулиці Блажевича.

Усі роботи мають завершити до кінця наступного року.

Директором фірми «ПДБП №92» є депутат Волноваської міської ради від Партії регіонів Денис Миколайович Обуховський. Одноосібним власником та незмінним директором фірми до недавнього часу був нині покійний Микола Обуховський, котрий був депутатом Волноваської райради, також від ПР. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма виграла тендерів на 66,28 млн грн., більшість із них – у Маріуполі.

Пропозиція «ПДБП №92» не була найдешевшою на жодному з двох тендерів.

В обох випадках на мільйон дешевші пропозиції фірми «Данком» були відхилені за невідповідність кваліфікаційним критеріям, хоча яким саме – у протоколах не зазначено.

На конкурсі по проспекту Металургів єдиним конкурентом лишилося ТОВ «Перша дорожньо-будівельна компанія», пов’язана з Віктором Коркішком, наразі заступником директора ДП «Донецький облавтодор» і депутатом Будьоннівської районної у місті Донецьку ради (Партія регіонів).

У тендері по проспекту Перемоги також намагалося взяти участь ТОВ «Мегатрейд-Схід», котре зголошувалося виконати ремонт на півтора мільйони дешевше. Однак тендер компанія так і не виграла. Окрім ціни пропозиції оцінювали також за умовами розрахунків й гарантійним терміном.