«Свобода» вимагає у американців хабар у півмільярда доларів для… Фірташа?
25.09.2013   //  

Ось така сенсація днями побачила світ Божий:

«…“за дозвіл” працювати у Західній Україні, добувати тут сланцевий газ, американській компанії “Шеврон” запропоновано заплатити… 450 мільйонів доларів. Гроші мали надійти на сонячний Кіпр, на рахунки фірми “Бовалон Інвестментс лімітед” — така собі доброчинна допомога “для патріотів”. Кажуть, від такої нахабності американці присіли. Але щоб вони думали активніше, партія “Свобода” показово провалила нещодавнє голосування в обласній раді Івано-Франківщини. Мовляв, нема “співпраці” — нема дозволу: “громада проти”. Американцям дали змогу подумати ще раз. Пообіцяли поставити питання на голосування повторно — “якщо будуть враховані зауваження”, то, можливо, “громада погодиться”», – повідомив відділ розслідувань газети «Експрес».

Сама стаття під назвою «Гроші Тягнибока-3. Хазяїн партії “Свобода”» була присвячена одному з нардепів від «Свободи» Ігорю Кривецькому, якого на Львівщині знають як авторитета на прізвисько «Пупс».

Ми не будемо влізати у львівські розборки між «пупсами», «мордами» та ще бо зна з ким.

Однак «Наші Гроші» не можуть пройти повз $450 млн і кіпрського офшору.

«Бовалон Інвестментс лімітед» справді має певний стосунок до Кривецького. Цей офшор є засновником ТОВ «Передові технології плюс». А цій компанії в свою чергу належить 95% статутного капіталу ТОВ «Кан». Решта 5% належить матері «свободівського» нардепа Ганні Кривецькій.

Тобто факт бізнесового партнерства між «Бовалоном» і сім’єю Кривецьких – безсумнівний.

Однак з нього зовсім не витікає, що кіпріоти є офшорною гаванню саме «Свободи». Таке можна стверджувати, тільки маючи якісь підтвердження. Бо це все оприлюднено саме зараз, коли серед опозиціонерів почалась жорстока боротьба за право назватись головним кандидатом від опозиції на виборах-2015.

Тож «Наші Гроші» вирішили перевірити «ху із он дьюті тудей».

Спішимо повідомити: це Дмитро Фірташ.

Згідно з кіпрським реєстром, власником фірми «Бовалон Інвестментс лімітед» є «Group DF intenational real estate ltd».

Снимок

«Group DF» – це є група компаній Дмитра Фірташа, які ведуть бізнес у різних галузях, у тому числі у нерухомості.

груп дф

На сайті групи акцентується на двох проектах у сфері нерухомості – столичних центрах «Арена-сіті» та «Парус».

парусНа сайті «Парусу» є аудиторська звітність (скачати звіт). У цьому документі підтверджується, що «Бовалон Інвестментс лімітед» справді заснував ТОВ «Передові Технології Плюс» у 2004 р. І тут же написано, що «Передові Технології Плюс» у 2007 році придбало половину «Парусу» і з тієї пори займається здачею в оренду площ бізнес-центру та рекламних банерів на «Парусі» та «Арені-сіті».

Тож якщо вірити львівській газеті Ігоря Починка, то виходить, що американська корпорація має перерахувати хабар у півмільярда доларів за дозвіл на видобуток сланцевого газу офшору Дмитра Фірташа.

Ось така прутня, Починок…

Блог від: Юрій Ніколов