«Регіонали» розпиляли 4 мільйони на міст через Вовчу
20.09.2013   //  

Департамент  житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 11 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ПВКП «Мелік» на  капітальний ремонт автодорожнього мосту «Дніпро-Новий» через річку Вовчу в місті Павлоград. Вартість угоди склала 4,20 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Що саме робитимуть з мостом – невідомо, оскільки техзавдання у конкурсній документації відсутнє.

Фірму «Мелік» заснував і наразі очолює в якості директора депутат від Партії регіонів Синельниківської міської ради (Дніпропетровська обл.)  Гарік Мелікян, він же наразі очолює фірму у якості директора. Згідно з даними «ВДЗ» за період в останні п’ять років, «Мелік» почав регулярно вигравати дорожньобудівельні тендери у липні 2010 р. З того часу компанія отримала підрядів на 57,37 млн грн.

Цей же Гарік Мелікян донедавна був директором і єдиного конкурента «Меліка» на цьому тендері – ПП «Альянс 8». Саму компанію заснувала Людмила Асаул, а керує фірмою наразі Саркіс Аракелов, однопартієць і колега Мелікяна по райраді.

Згідно з даними «ВДЗ» за період в останні п’ять років, «Мелік» почав регулярно вигравати дорожньобудівельні тендери у липні 2010 р. З того часу компанія отримала підрядів на 57,37 млн грн. Натомість «Альянс» поки жодного тендеру не вигравав.

Нагадаємо, до 1996 р. рух автомобілів через Вовчу забезпечували два мости, кожен  в окремий напрямок. Згодом один з них закрили для транспорту через аварійний стан, другий пустили в два боки. Минулого року аварійний міст реконструювали: два підряди загальною вартістю 36,97 млн грн. тоді отримало ТОВ «Українсько-Польське підприємство з ІІ «УПС», заснованого Тарасом Палієм, сином колишнього генерального директора ДП «Дніпропетровський облавтодор». Оновлений міст відкрили наприкінці жовтня. Цього разу йдеться про ремонт другого мосту, побудованого в 1986 р.