Партнер «Чепчика» накрутив кошторис «ракушки» на третину мільйона
19.09.2013   //  

Комунальне підприємство «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» Управління культури Житомирської міської ради переплатило фірмі «Елітбуд-1» 324,5 тис. грн. за реконструкцію літньої естради. Про це повідомляється у звіті Державної фінансової інспекції по Житомирській області за перше півріччя цього року.

За даними ДФІ комунальники прийняли до сплати завищені підрядником ПП «Елітбуд-1» обсяги та вартість виконаних робіт з реконструкції, внаслідок чого й була зайво витрачена вказана вище третина мільйона.

За результатами перевірки фінінспекторів двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до прокуратури Житомирської області.

ракушка зараз ракушка-план2

На фото зліва існуюча літня естрада, зправа – план.

Фірму «Елітбуд-1» заснували Василь Бойко і Денис Болейко. У 2006-2007 р.р. Болейко разом з дружиною нинішнього заступника голови державного концерну «Укроборонпром» Олександа Черпіцького Іриною входив до складу власників ПП «Терра», а в 2007 р. – ПП «Роджер». Окрім того Болейко був директором ще однієї фірми Черпіцької – ТОВ «Альцес», з 2007 і до її ліквідації в 2012р. Сам Олександр Черпицький працював у Житомирському облземі і у 2008 році співробітники СБУ склали на нього акт про корупцію. У 2010-2011 Черпіцький обіймав посаду замміністра оборони, зараз працює в «Укроборонпромі».

За даними «ВДЗ», реконструкцію літньої естради «Ракушка» у парку Гагаріна фірмі замовляли двічі. У серпні минулого року з компанією уклали два договори загальною вартістю 9,24 млн грн., одну на попередні протизсувні заходи (2,35 млн грн.), другу на саму реконструкцію (6,89 млн грн.).

За даними місцевих ЗМІ, із запланованих шести мільйонів на реконструкцію з державного бюджету минулого року встигли освоїти лише половину. Тендер на додаткові роботи було оголошено в серпні, розкриття пропозицій відкритих торгів має відбутися 19 вересня.