Фірми Сіми Саркисян розіграли 9 мільйонів на фонтан у шевченківському саду
17.09.2013   //  

Департамент комунального господарства Харківської міськради 9 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Флагмар» на роботи з капітального ремонту території біля фонтана «Каскад» в саду ім.Т. Г. Шевченка. Вартість угоди склала 8,67 млн грн. Про це повідомляється у «віснику державних закупівель».

До кінця 2015 р. в саду коло фонтану повинні покласти новий асфальт і фігурну плитку, замінити облицювання сходів і парапетів, перекласти наново підпірні стіни, гідроізолювати фонтан й обкласти його гранітом, реконструювати насосну та водопостачання, поставити паркові лавки та урни для сміття, засіяти газони, розбити квітники та висадити нові дерева.

Власницею і директором фірми «Флагмар» зі статутним фондом 100 грн. у 2010-2011 р.р. Сіма Саркисян. Пізніше компанію переоформили на Ашота Мартіросяна.

З вищезгаданою Сімою Саркисян пов’язані обидва допущені до участі конкуренти «Флагмару» – компанії «Фарт» і «Стройсервис-Плюс».  Співзасновницею першої Саркисян була з 2003 р. по 2010 р., одноосібною власницею другої стала у 2009 р.

Ці три фірми регулярно розігрують будівельні тендери у Харкові. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Флагмар» виграв тендерів на 53,43 млн грн., «Фарт» – на 168,03 млн грн., а «Стройсервис-Плюс» – на 148,66 млн грн.

Окрім цих трьох компаній участь у тендері намагалося взяти ТОВ «ТОП-Енерго», яке зголосилося виконати замовлення у півтора рази дешевше – за 6,07 млн грн. Пропозицію компанії відхилили за невідповідне оформлення пакету документів.