«Укртрансгаз» за 5 мільйонів застрахував у друга Януковича-мол. відповідальність за вибух газу
09.09.2013   //  

ПАТ «Укртрансгаз» 30 серпня за результатами тендеру уклало угоду з СТДВ «Гарантія» на страхові послуги вартістю 4,92 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Укртрансгаз» на один рік застрахував свою відповідальність за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями на об’єктах підвищеної небезпеки, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного і санітарно-епідеміологічного характеру.

Загалом застраховано 206 об’єктів, у тому числі магістральні газопроводи, підземні газосховища, компресорні станції, тощо.

При цьому вартість страховки у порівнянні з минулим роком зросла майже на півтора мільйони. Тоді «Укртрансгаз» уклав з «Гарантією» угоду вартістю 3,57 млн грн.

Основним власником страхового ТДВ «Гарантія» є ПАТ «Метал-Юніон» донецького бізнесмена Руслана Циплакова, який разом з молодшим сином президента України Віктором Януковичем заснував ралійну команду «Ferrari Team Ukraine».

«Гарантія» почала вигравати тендери «Укртрансгазу» у 2012 році, отримавши за цей час підряди вартістю 20,35 млн грн. Також банк Циплакова «Південкомбанк» пов’язаний з групою компаній, які за останні роки отримали від «Укртрансгазу» 2,5 млрд грн. за поставки імпортного обладнання.