Волноваський «регіонал» закопає 6 мільйонів у дороги Маріуполя
03.09.2013   //  

Департамент розвитку житлово-комунальної інфраструктури Маріупольської міськради Донецької області 27 серпня за результатами тендерів уклав з Приватним дорожньо-будівельним підприємствм №92 (ПДБП №92) угоди на капремонт доріг на загальну суму 5,72 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 3,56 піде на ремонт вулично-дорожньої мережі по проспекту Леніна. Ремонтуватимуть проспект на ділянці від площі Визволення до вулиці Червонофлотської, біля Центрального скверу. До кінця листопада мають замінити покриття проїжджої частини й тротуарів.

Ще 2,16 млн грн. фірма отримає за капремонт дороги по вулиці Карла Лібкнехта. Тут повинні замінити асфальтобетонне покриття дороги, викласти фігурною плиткою тротуари, а також засіяти газон. Роботи також мають бути завершені до кінця листопада.

Директором фірми «ПДБП №92» є Денис Миколайович Обуховський, депутат Волноваської міської ради від Партії регіонів. Одноосібним власником та незмінним директором фірми до недавнього часу був нині покійний Микола Обуховський, котрий був депутатом Волноваської райради, також від ПР. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма виграла тендерів на 58,33 млн грн., більшість із них – в Маріуполі.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми на обох тендерах було ТОВ «Перша дорожньо-будівельна компанія». Цю фірму заснували в 2007 р. Олексій Володимирович Ішутін та Віктор Коркішко, наразі заступник директора ДП «Донецький облавтодор» і депутат Будьоннівської районної у місті Донецьку ради (Партія регіонів). У жовтні 2012 р. їхні частки в компанії перереєстрували на Олександра Ішутіна й Руслана Северіна. Загалом фірма з 2008 року отримала підряди на суму 400,07 млн грн., усі у Донецькій області.

Дешевші пропозиції третього учасника, ТОВ «Данком», були відхилені як такі, що не відповідають кваліфікаційним критеріям – без уточнення яким саме.