«Боротьба» Костусєва за землю Одеси завершилась втратою чергового гектару (додано)
02.09.2013   //  

03(додано даними про компанію “Лезімук”)

Суд відмовився зобов’язати ТОВ «Комета-М» звільнити ділянку вартістю 2,5 млн грн. на 13 станції Великого Фонтану у м. Одеса. Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 27 серпня.

Одеська міськрада і ТОВ «Комета-М» уклали договір оренди цієї ділянки площею 1,35 га 05.04.2007 строком на три роки для будівництва готелю на 120 місць зі спортивно-оздоровчим та культурно-розважальним комплексом.

Заступник прокурора Одеси звернувся до суду з проханням повернути ділянку місту у зв’язку із відсутністю рішення міськради про продовження даного договору оренди.

Госпсуд Одеської області і апеляційний суд в задоволенні позову прокурора відмовили.

Суд встановив, що у 2010 році фірма звернулася до міськради з листом про продовження договору оренди, однак не отримала відповіді. При цьому суд вказав, що доказів відмови міськради також немає.

Між тим 28.03.2013 виконком Одеси вніс зміни до рішення міськради 2006 року, яким фірмі «Комета-М» надано дозвіл на проектування готелю. Термін будівництва було продовжено до 31.12.2015.

Як вказав суд, «за наявності мовчазної згоди Одеської міської ради» договір оренди від 2007 року був пролонгований на тих же умовах та на той же трирічний строк до 13.12.2013.

За даними одеських ЗМІ, при продовженні терміну будівництва до 2015 року був реструктурований існуючий борг фірми перед містом у розмірі більше 5 млн грн. за право зводити готель.

За це рішення, яке дало «зелене» світло будівництво багатоповерхового готельного комплексу, проголосував також міський голова Олексій Костусєв. Утім це не заважає меру Одеси заявляти про свою принципову позицію не дати забудувати схили Великого Фонтану.

У 2005-2011 роках директором «Комети-М» був Михайло Капустянський, колишній голова міської організації «Єдиного центру», співвласник агентства нерухомості «Атланта». Заснувала цю компанію у 2005 році Діана Умненкова.

Станом на грудень 2012 року власником «Комети-М» було ТОВ «Молодіжний житловий комплекс «Залізничник». Засновниками останнього є кіпрська компанія АК «Лезімук Холдінг ЛТД» (створена у 2011 році), яка у свою чергу належить «Holger Capital» із Тортоли, та кіпрська компанія «Фьюмарел Лімітед». Директором «Залізничника» є Вадим Сапаров.

Компанія «Лезімук Холдінг ЛТД» разом із ТОВ «Спецбудінвест-17», одним із засновників якого є Андрій Бондарець, є співзасновниками ТОВ «Спецмехбуд 21».

Між тим Бондарець також є одним із засновників ТОВ «Сучасне будівництво «ПІБ», яка у 2011-2012 роках отримала підряди на капітальний ремонт «Українського дому» в Києві на суму 25 млн грн., а також на «альтанку Януковича» на суму 23,80 млн грн.