Тижневий вуглепром: 11 мільйонів розділили брат Клименка, Юра Єнакіївський, Єфремов та Кальцев
27.08.2013   //  

Державні підприємства вугільної галузі 10-16 серпня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів та послуг на 157,34 млн грн. коштом державного бюджету. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 111 млн грн. отримали сім компаній.

Найбільший підряд вартістю 66,49 млн грн. від «Первомайськвугілля» отримало ТОВ «Луганська вуглезбагачувальна компанія» за послуги з переробки вугілля марок ГР, ДГР (3795 т/добу).

Засновниками «Луганська вуглезбагачувальна компанія» є «Фінансова компанія «Лідер» та ТОВ «Ставр», зареєстровані на британську фірму «Кінс лімітед». Британська фірма через ланцюжок володіє 48% акцій ПАТ «Західінкомбанк», ще 52% акцій банку належить Арсенію Іванющенко, сину народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

«Луганська вуглезбагачувальна компанія» почала вигравати державні тендери у 2012 році, отримавши підряди на 328,99 млн грн.

Єдиним конкурентом було ПП «Лантан компані», зареєстроване на луганчанку Юлію Яценко. Раніше фірма через ланцюжок засновників була пов’язана з фондом «Нові технології» Юрія Іванющенка.

ТОВ «Донвуглересурси» отримало від «Львіввугілля» підряди на 14,61 млн грн. Основним засновником фірми є Антон Клименко, брат міністра доходів та сборів Олександра Клименка. З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році фірма виграла тендери на 424,40 млн грн.

ТОВ «Компанія Александр» отримає від «Львіввугілля» 24,65 млн грн. Компанію заснував колишній голова Запорізької міськради Володимир Кальцев (Партія регіонів). Нині фірму зареєстровано на кіпрський офшор «Селбері менеджмент лімітид».

Компанії «ДС-8», «Індекспром» та «Портекс» з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова отримали 5,40 млн грн. за устаткування для «Луганськвугілля».

  1. ДП «Львіввугілля» за 75,90 млн грн. придбало кліті шахтні, підвісні пристрої, провідники, лебідки та шківи.
  2. ДП «Первомайськвугілля» за 66,49 млн грн. замовило послуги з переробки вугілля.
  3. ДП «Макіїввугілля» за 8,24 млн грн. придбало два газові двигуни генератори для спорудження повітроподавальної свердловини ВП «Шахта «Холодна Балка» за проектом розкриття та підготовки пласта g2.
  4. ДП «Луганськвугілля» за 5,40 млн грн. придбало машини й устаткування для гірничих робіт, послуги по його обслуговуванню.
  5. ДП «Центрально-Західна Компанія «Вуглеторфреструктуризація» за 1,31 млн грн. придбало 983,4 т вугілля.