Тижневий «Укрзалізничпостач»: завод Краснова нарешті отримав 58 мільйонів, а Ахметова цього разу вигнали з тендеру
27.08.2013   //  

ДП «Укрзалізничпостач» на 12-16 серпня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання товарів на 70,12 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільші підряди на постачання стрілочних переводів на суму 58,03 млн грн. отримало ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод». Це перші підряди дніпропетровського заводу, отримані на тендерах «Укрзалізничпостачу» з 2011 року.

Нагадаємо, цієї весни один з акціонерів ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Олег Левін заявив про намагання позбавити його завод можливості перемоги. «Укрзалізниця», на думку Левіна, пішла на зниження вимог до якості, аби дати можливість виграти дешевшій продукції заводу Ріната Ахметова.

Після цієї заяви «Укрзалізничпостач» провів тендер на постачання стрілочних переводів і підряд вартістю 315,54 млн грн. і отримало ТОВ «Донбаське промислово-транспортне підприємство», яке входить в групу Ріната Ахметова. Компанія реалізує продукцію «Керченського стрілочного заводу». При цьому заявку «Дніпропетровського стрілочного заводу» було відхилено через претензії до оформлення заявки.

При цьому «Донбаське промислово-транспортне підприємство» також подавало заявку на останній тендер «Укрзалізничпостачу». Не зважаючи, що заявка підприємства Ахметова була дорожчою від дніпропетровців, її все рівно було відхилено через претензії до наявності усіх печаток та підписів.

Основними акціонерами ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» є Загід Краснов, Ігор Левін та Сергій Тараненко, які сукупно володіють 53% акцій компанії.

Загалом з початку 2013 року в «ВДЗ» було опубліковано оголошення про тендери ДП «Укрзалізнипостач» на загальну суму 9 158,57 млн грн.