Щербань відсудив у міськради частину готелю «Суми»
22.08.2013   //  

pselskaya_2-284x211Сумська міська рада програла судовий спір за будівлі колишньої філії готелю «Суми», що знаходяться по вул. Псільській, 2. Про це свідчить постанова Харківського апеляційного господарського суду від 7 серпня.

Таким чином комплекс готелю залишається у власності ТОВ «Міжрегіональний центр фондових технологій».

Ця фірма купила ці приміщення у ТОВ «Агроконтракт» у 2001 році. Остання, у свою чергу, спочатку орендувала їх, а у 2000 році викупила їх у ході  проведеної Сумською облрадою приватизації.

Міськрада вимагала визнати продаж комплексу недійним, оскільки облрада не мала права розпоряджатися міським комунальним майном.

Однак, як встановив суд, у червні 2000 року міськрада сама передала весь майновий комплекс готелю «Суми» до спільної власності міст Сумської області. У липні того ж року облрада прийняла комплекс до сфери свого управління, при цьому включивши його до об’єктів, які пропонуються до приватизації.

Як вказав суд, липневе рішення облради досі є чинним та діючим. А договори купівлі-продажу приміщень готелю повністю відповідають тодішнім законодавчим нормам.

Нагадаємо, у червні Вищий госпсуд відправив справу на повторний розгляд до Харківського апеляційного госпсуду.

Співвласниками ТОВ «Міжрегіональний центр фондових технологій» на початку 2000-х були, зокрема, фірми «Новітні українські технології» і «Донбасенергосервіс», одним із кінцевих власників яких був син Володимира Щербаня Артем Щербань. У 2000-му році Володимир Щербань очолював Сумську облдержадміністрацію, раніше – Донецьку ОДА.

Донецьке ТОВ «Агроконтракт», проти якого порушено справу про банкрутство, було засноване у 2000 році. Одним із засновників фірми було вже згадане ТОВ «Новітні українські технології».