Рідна фірма нардепа отримала мільйон на оздоровлення ветеранів
22.08.2013   //  

Департамент соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації 7 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ПП «Курорти Приазов’я» на послуги з оздоровлення ветеранів війни, праці, інвалідів і дітей війни загальною вартістю 1,04 млн. грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Загалом замовили 241 путівку: 102 на санаторно-курортне лікування захворювань серцево-судинної системи та кровообігу, 23 на лікування захворювань органів травлення, 57 на захворювання кістково-м’язової системи та 59 на захворювання органів дихання та нервової системи.

Фірму «Курорти Приазов’я» заснував у 2001 р. Олександр Пономарьов, народний депутат, який обрався до Верховної Ради по бердянському мажоритарному округу №78 як безпартійний самовисуванець, однак наразі є членом фракції Партії регіонів.

Наприкінці минулого року фірму переоформили на низку фізосіб, серед яких Валерій Сергійович Пономарьов та Олена Добича. Остання, згідно з останніми даними SMIDA, володіє 10,22% акцій ПрАТ «Бердянський райагропромпостач», головою  правління якого Олександр Пономарьов був до свого обрання народним депутатом. В свою чергу Валерій Пономарьов до 2011 року був членом ревізійної комісії цього підприємства.

Під загальною назвою «Курортів Приазов’я» об’єднані санаторій «Нафтохімік України», база відпочинку «Бригантина», дитячий оздоровчий табір «Факел», санаторій «Арктика» та база відпочинку «Прибой».