Прокуратура помітила оборудку бютівців по завищенню на 6 мільйонів ремонту офісу Фонду соцстраху (додано)
22.08.2013   //  

(додано дані про оскарження цієї закупівлі)

Кримський Фонд соцстраху замовив ремонт своїх приміщень за вдвічі завищеною ціною. Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань» з посиланням на прес-службу Прокуратури АР Крим.

«Свої послуги запропонували 7 підприємств, однак договір був укладений з ТОВ, яке виставило рахунок майже на 11 млн. грн. та завищило ціну на 6 млн. грн.», – зазначено у повідомленні прокуратури.

Наразі вирішується питання щодо розірвання договору, укладеного за результатами тендеру.

Прокуратура відреагувала на цю закупівлю через тиждень після того, як “Центр протидії корупції” разом з народним депутатом Лесею Оробець (“Батьківщина”) оскаржили цю закупівлю, направивши звернення прокурору Автономної Республіки Крим Павлову В.В., Голові Територіального відділення Антимонопольного комітету АР Крим Бєляєву В.В., Голові Державної фінансової інспекції України Андрєєву П.П.

Нагадаємо, у червні Управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в АР Крим провело тендер на другу чергу реконструкції свого приміщення по вул. Крилова,7 у Сімферополі.

За результатами відкритих торгів 12 червня було акцептовано пропозицію ПАТ «Кримзалізобетон» вартістю 9,92 млн грн. Засновниками цієї компанії є народні депутати від «Батьківщини» Андрій Сенченко і Людмила Денисова (очолювала Мінсополітики в уряді Юлії Тимошенко), екс-нардеп від БЮТ Сергій Веліжанський (усі по 19,6%), а також Іван Ішманов (30%), депутат Центральної районної в Сімферополі ради від БЮТ.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми тоді було ТОВ «Інвестиційно-будівельна група «Боспор», засновниками котрої є компанія «Агробудпроект» та об’єднання «Технохімкомплект». До складу засновників «Агробудпроекту» входить вищезгаданий акціонер «Кримзалізобетону» Іван Ішманов. Він опосередковано контролює 25% статутного капіталу «Боспору». Що ж до об’єднання «Технохімкомплект», то воно має заплутану схему власності. У ланцюжку засновників фігурує компанія «Сучасні інформаційні технології». У 2006 році її очолював вищезгаданий Сенченко. Тоді він очолював список кандидатів у Верховну Раду Криму від БЮТ. У бютівському списку також були Денісова, Веліжанський, директор «Технохімкомплекту» Сергій Єфімов, замгендиректора «Сучасних інформаційних технологій» Юлія Тлехас та гендиректор цієї фірми Тетяна Можаєва.

Пропозиції решти п’яти компаній, котрі намагалися взяти участь у тендері, було відхилено за невідповідно оформлені документи, у частини також – за невідповідність техзавданню. Три з них пропонували виконати роботи за 4,5-5,3 млн грн.

Однак уже 19 червня без оприлюднення причин було акцептовано пропозицію «Боспору», дорожчу на мільйон. А 9 липня з цією фірмою уклали угоду вартістю 10,92 млн грн.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Кримзалізобетон» виграв тендерів на 2,87 млн грн., з «Боспором», окрім цього замовлення Фонду, жодної іншої угоди за результатами тендеру не укладали.