Друзі Вілкула напиляли з «регіоналом» ще 31 мільйон на дороги Кривого Рогу
21.08.2013   //  

Управління благоустрою та житлової політики Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області з 2 по 14 серпня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Весташляхбуд» на ремонт доріг загальною вартістю 30,66 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 17,08 млн грн. фірма отримає за капітальний ремонт об’їзної дороги. Ремонтуватимуть ділянку від вул. Дніпропетровське шосе до вул. Кокчетавської.

Ще 13,58 млн грн. піде на капремонт дороги на вул. Чумацький шлях, на ділянці від шляхопроводу на НкГЗК до Алахівського мосту.

Обидва об’єкти мають завершити до 1 грудня.

ТОВ «Вестшляхбуд» входить у концерн «Веста» одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем’єром Олександром Вілкулом. З 2008 року «Весташляхбуд» отримало підряди від криворізької мерії та місцевих комунальних підприємств на 613,57 млн грн.

Єдиним конкурентом «Весташляхбуду» на обох тендерах було ПАТ «Криворіжіндустрбуд», співвласниками котрого є депутат Криворізької міськради від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій.

Це вже не перший раз, коли ці дві компанії розігрують будівельний тендер, подібне відбувається регулярно: у квітні цього року в такому ж складі відбувся конкурс на капітальний ремонт вулиці Купріна за 10,37 млн грн., у березні – три тендери на ремонт доріг 36,32 млн грн., у листопаді минулого року – поточний  ремонт автошляхів міста на загальну суму 19,89 млн грн.