Менеджер тестя Парцхладзе отримав 9 мільйонів, щоб Пенсійний фонд віддав частину функцій податківцям
16.08.2013   //  

Пенсійний фонд України 6 серпня уклав угоду з ТОВ НВП «Медирент» на модернізацію Інтегрованої комплексної інформаційної системи (ІКІС) вартістю 9,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Пенсійний фонд замовив підсистем своєї інформсистеми у зв’язку з передачею функцій адміністрування Єдиного соціального внеску органам Міністерства доходів і зборів.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки фірма «Медирент» володіє майновими правами на комп’ютерну програму «Інтегрована комплексна інформаційна система Пенсійного фонду України «ІКІС ПФУ», версія 2».

Підрядником створення цієї програми у 2002 році було АТЗТ «Атлас». Однак у 2012 році «Атлас» збанкрутував.

Засновниками фірми «Медирент» є Юрій Шутка та Роман Коваль, колишній голова правління «Атласу».

Після того як «Атлас» почав банкрутство «Медирент» виграло державні тендери на 47,95 млн грн.

Ще одна компанія «Інфосейф», зареєстрована на екс-начальника відділу захисту інформації «Атласа» Віктора Жору, має підряди на 8,58 млн грн.

Фірма «Атлас» з моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році до  банкрутства отримала державні підряди на 100,25 млн грн.

За даними «Економічної правди», основним власником «Атласу» був Сергій Матвєєв, батько Міс Україна-2004 Лесі Матвєєвої, яка вийшла заміж за депутата Київради Льва Парцхладзе. Матвєєв та Парцхладзе також заснували спільну фірму «Атлас-телеком».