Менеджер Анісімова отримав 19 мільйонів на струмопровід для АЕС
16.08.2013   //  

ВП «Запорізька АЕС» 2 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Тета Груп» на постачання струмопроводу на 19,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 452 метри комплектного екранованого пофазного струмопроводу ТЗМЕП-6/3200-128У1 по 42,7 тис грн. за метр. У відкритих джерелах немає даних про такий струмопровід. Струмопроводом називається пристрій, призначений для передачі і розподілу електроенергії, що складається з неізольованих або ізольованих провідників та належних до них ізоляторів, захисних оболонок, відгалужувальних пристроїв, що підтримують, і опорних конструкцій.

Засновником «Тета груп» є Андрій Олейніков, заступник гендиректора фірми «Термінал-2005». Власниками цієї компанії є цей же Олейніков та відомий в Запоріжжі бізнесмен Євген Анісімов, якого вважають близьким до народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

В свою чергу, згідно держреєстру юридичних осіб, контакті телефони ТОВ «Тета груп» співпадають з телефоном ПП «ТВК «Фаворит», директором якої є депутат Запорізької міської ради В’ячеслав Анісімов (Партія регіонів), молодший брат Євгена Анісімова. Засновником «Фавориту» є вищезгаданий Андрій Олейніков, який також балотувався до Запорізької міськради по списку Партії регіонів.

Запорізьку АЕС очолює депутат Запорізької облради від Партії регіонів В’ячеслав Тищенко.

Фірма «Тета Груп» почала вигравати державні тендери у листопаді 2012 року, отримавши підряди виключно Запорізької АЕС на 26,82 млн грн.