Фірма Червоненка взяла у держави 6,5 мільйонів на рекламу Євро-2012, але не виконала роботу
07.08.2013   //  

Держфінінспекція направила в прокуратуру матеріали стосовно зникнення 6,5 млн грн., які були надані компанії «Червоненко рейсінг» для розміщення реклами. Про це повідомляється у звіті ДФІ.

Гроші було виділено Державним підприємством «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» Національного агентства з питань Євро-2012 як плата за розміщення відеоматеріалів під час трансляції Формули-1 в прямому ефірі Першого Національного телеканалу.

Держфінінспекція з’ясувала, що ці послуги були «фактично не надані». Відтак зарахування 6,5 млн грн. до складу витрат ДП «Україна-Всесвіт» названо незаконним списанням коштів.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Голосіївського району м. Києва.

Нагадаємо, у 2011 році «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» уклав угоду з фірмою «Червненко рейсінг» на проведенняз широкої інформаційної кампанії під час проведення II етапу кубку Європи «IRC Prime Yalta Rally 2011». Вартість угоди становила 8,62 млн грн.

Приватна фірма пропонувала провести кампанію з просування позитивного іміджу України як приймаючої країни Євро-2012 через розміщення відповідних промо-матеріалів у міжнародних та вітчизняних засобах масової інформації під час висвітлення подій, пов’язаних з проведенням раллі у Ялті. На яких саме телеканалах планувалось розміщувати рекламу не повідомлялось.

Тоді планувалось, що президент Віктор Янукович прокоментує початок етапу ялтинського ралі в прямому ефірі телеканалу «Євроспорт».

Компанію «Червоненко Рейсінг» заснували Євген Червоненко та його брат Ігор. Через два місяці після отримання контракту від «України-Всесвіт» у 2011 році фірму було перереєстровано на офшор «Ерноллі Корпорейшн» (Беліз) і компанію «Сі.І.Девелопмент лтд» (Лондон).