Тижневий «Укрзалізничпостач»: 137 мільйонів для новоутворення, дітей заступників Кирпи та Ліхтенштейну
30.07.2013   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 11-16 липня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання товарів на 137,26 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільші підряди на постачання запчастин для вантажних вагонів вартістю 108,18 млн грн. отримало ТОВ «Стіл індастріал груп». Ця фірма була зареєстрована у Києві у лютому цього року – за два місяці до оголошення тендеру. Директором фірми є Михайло Боровських. У відкритих джерелах даних про нього немає.

Ще дві компанії подавали заявки дешевші на кілька відсотків, однак вони були відхилені через претензії до наявності усіх документів. Відтак єдиним конкурентом було полтавське ТОВ «Інвестеційна промислова компанія РСС» Олега Ясківця.

Ще 20,58 млн грн. на запчастини для вантажних вагонів отримає ПАТ «Рейл». 60% акцій компанії  належить ТОВ «Натан» Андрія Лашка та Наталії Федюшиної. Це діти колишнього першого заступника гендиректора «Укрзалізниці» Юрія Федюшина та заступника гендиректора «Укрзалізниці» Юрія Федюшина, які займали ці посади при Георгії Кирпі.

Решту 8,50 млн грн. отримає ТОВ «Луганський Завод «Полімер», яке належить В’ячеславу Краюшкіну та компанії з Ліхтенштейну «Ер Джи Ейч інновейшен істеблішмент» (RGH innovation establishment).

Загалом з початку 2013 року в «ВДЗ» було опубліковано оголошення про тендери ДП «Укрзалізнипостач» на загальну суму 10,81 млрд грн.