Суд не дозволив центру зайнятості скасувати схему попередників по консультуванню тендерів
29.07.2013   //  

Одеський обласний центр зайнятості намагався через суд скасувати договір про надання консультаційних послуг, який він уклав у серпні 2010 року із ПП «І-Макс-Технології». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 10 липня.

Відповідно до умов цього договору, фірма «І-Макс-Технології» повинна була надати Одеському ОЦЗ інформаційні, консультаційні, методичні послуги з організації і проведення відкритих торгів на будівництво Великомихайлівського районного центру зайнятості.

Договір вартістю 60 тис грн. діє до повного виконання сторонами своїх зобов’язань. Фактично за цим договором Одеському ОЦЗ вже було надано послуги на загальну суму 14 тис грн. Центр зайнятості ці послуги не оплатив, через що фірма звернулася до суду. Узимку цього року суди перших двох інстанцій стягнули із Одеського ОЦЗ 14 тис грн. основної заборгованості, 933,26 грн. 3% річних, 911,58 грн. інфляційних нарахувань.

Одеський ОЦЗ просив скасувати цей договір, оскільки вони із цією фірмою уклали одночасно ще 5 аналогічних договорів про консультаційні послуги по проведенню відкритих торгів на будівництво Красноокнянського РЦЗ, Фрунзівського РЦЗ, Южненського МЦЗ, Білгород-Дністровського МРЦЗ, Арцизького РЦЗ на загальну суму 360 тис грн.

Таким чином Одеський ОЦЗ заявив, що вони розділили предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів, а це є порушенням законодавства.

Нагадаємо, відповідно до закону «Про здійснення державних закупівель», закупівля може бути проведена без проведення відкритих торгів у разі, якщо вартість послуг є меншою від 100 тис грн. (раніше – 300 тис).

Втім, суди усіх трьох інстанцій у задоволенні позову відмовили. Вони вказали, що кожен з шести договорів передбачав окремий індивідуально визначений об’єкт робіт, а не певну частину робіт.

Нагадаємо, у 2010 році Одеський обласний центр зайнятості очолювала Ірина Муравіна. Як відомо, з 2006 по 2012 рр. Державну службу зайнятості очолював уродженець Одеси Володимир Галицький, який зараз перебуває під слідством за звинуваченням у систематичному отриманні хабарів і порушеннях при використанні бюджетних коштів.

Власниками фірми «І-Макс-Технології» є одесит В’ячеслав Максимович і мешканець Могилів-Подільського Василь Філімонов.