Агітатор та однопартієць Вілкула отримали ще 74 мільйони на лікарні і комуналку Кривого Рогу та області
26.07.2013   //  

Компанії «Криворіжіндустрбуд» і «Криворіжжитлобуд» у липні за результатами тендерів отримали підряди на будівельні роботи у Дніпропетровській області на загальну суму 74,27 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Криворіжжитлобуд» отримає 10,12 млн грн. на реконструкцію каналізаційних мереж та очисних споруд м.П’ятихатки.

Основними акціонерами фірми є Ольга Отфiновська, Алла Чернявська, Андрій Сухарев та депутат Криворізької міської ради від Партії регіонів Сергій Смєлий. З 2011 року «Криворіжжитлобуд» отримав державні підряди на 165,30 млн грн.

ПАТ «Криворіжіндустрбуд» отримає 16,50 млн грн. за реконструкція санаторію-профілакторію «Джерело» та бази відпочинку «Затишок» у с.Латівка Широківського району під лікувальний комплекс Криворізького протитуберкульозного диспансеру №2.

Ще 4,71 млн грн. фірма отримає на реконструкцію приміщень під амбулаторію №6 «Центру первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради за адресою: б-р Кірова, 2а».

Будівництво блочної котельні на вул.Орджонікідзе у Кривому Розі коштуватиме 31,42 млн грн., комплекс робіт із реабілітації забрудненої території міста Жовті Води – 11,52 млн грн.

Акціонерами «Криворіжіндустрбуду» є депутат Криворізької міськради від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій. За останні п’ять років фірма отримала підряди на загальну суму 338,26 млн грн.

Під час виборів 2010 року Земляний агітував за Юрія Вілкула, який після відставки з посади голови Дніпропетровської облради балотувався у мери Кривого року і зрештою виграв вибори. Син Юрія Вілкула Олександр тоді очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію, а нині є віце-прем’єром України.

Компанії «Криворіжіндустрбуд» і «Криворіжжитлобуд» отримували державні підряди виключно від мерії Кривого Рогу, облдержадміністрації та підпорядкованих облраді комунальних установ.