Після вбивства попередника партнер «банщика» Януковича повернув 300 гектарів
25.07.2013   //  

Суд визнав право власності сільськогосподарського ТОВ «Євгенівське» на 313,8 га пасовищ у Великоновосілківському районі Донецької області. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 16 липня.

Водночас суд визнав недійсним рішення Євгенівської сільської ради від 2002 року, яким цю ділянку було вилучено у Колективного сільскогосподарського підприємства ім.Ілліча.

Як свідчать матеріали справи, вказану ділянку було вилучено для роздачі у якості земельних паїв членам КСП.

Разом з тим, як встановив суд, дана ділянка не розпаювалась, а право КСП ім. Ілліча на неї не припинялося. Водночас суд визнав, що СТОВ «Євгенівське» є правонаступником КСП ім. Ілліча, яке у 1995 році отримало у постійне користування 468,2 га землі, а також у колективну власність 2760,6 га.

Основним власником «Євгенівського» є Олег Шемяков (65%), який є бізнес-партнером голови Великоновосілківської райради Валерія Шири (Партія регіонів), якого називають «банщиком» Януковича. Разом з тим власницею 8% статутного капіталу фірми є дочка Шири Лариса Дігтяренко. Частками по 9% володіють Ольга Євсєєва, Валентина Налісна та Федір Бондаренко.

Нагадаємо, у 2009 році був убитий колишній директор і один із власників СТОВ «Євгенівське», екс-депутат райради Іван Хараман. До загибелі він заявляв про рейдерське захоплення фірми Шемяковим.