Ремонт невеличкого пам’ятника коштуватиме лише вдвічі дешевше від будівництва гуртового ринку
24.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Свердловської міськради Луганської області 19 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління м.Свердловськ» на реконструкцію «Братської могили радянських воїнів» вартістю 2,02 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи з реконструкції передбачають повний демонтаж історичної пам’ятки, встановленої на вул. Артема, влаштування фундаменту, тротуару, встановлення огорожі, будівництво сходів, меморіальних площадок. Повернути пам’ятник на місце потрібно до кінця 2013 року.

На тендер подавало заявку ТОВ «Луганська фінансова компанія «Оптіма», чиї умови були кращими по всім параметрам. Вартість – 1,92 млн грн., що на 100 тис грн. дешевше від переможця, відстрочка платежів – 30 днів проти 12 днів у переможця, термін виконання робіт – 30 днів проти 183 днів у переможця.

Однак вигіднішу заявку було відхилено через те, що «Оптіма» надала тендерне забезпечення у вигляді банківської гарантії, тоді як замовник хотів отримати завдаток.

Засновником фірми «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління м.Свердловськ» є Саід Абузов. Ця ж фірма отримала підряд на будівництво гуртового сільськогосподарського ринку в Свердловську вартістю 4,01 млн грн.