«Родички» розіграли два з гаком мільйона на каналізацію
16.07.2013   //  

Зеленодольська міськрада Апостолівського району Дніпропетровської області 4 липня за результатами тендеру уклала з ПП «Універсалгазбуд» угоду на будівництво дощової каналізації в місті Зеленодольську Апостолівського району. Вартість угоди склала 2,29 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Каналізацію робитимуть по вул. Комсомольській, пров. Молодіжному та вул. Н.Малаєвої. Будівництво фінансують з місцевого бюджету, завершити роботи повинні до кінця року.

Фірму «Універсалгазбуд» заснував у 2006 р. Сергій Ларіоненко. У червні 2011 р. фірму перереєстрували на Миколу Ярощука, вже через кілька місяців на британську  компанію «Вестхолм К/С», а минулого року – на ПП «Будальтернатива» того ж Ярощука. Увесь цей час статутний капітал фірми складав 500 грн. Загалом за останні п’ять років фірма виграла тендери на 207,38 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері з різницею в 0,5% було ТОВ «Теплогазстрой», з яким перша фірма регулярно розігрує тендери. До вересня 2012 р. власником фірми був той самий Сергій Ларіоненко. Пізніше компанію переоформили на Юрія Луньова. За останні п’ять років «Теплогазстрой» отримала підрядів на 46,10 млн грн.

Фірма «Універсалгазбуд» відома зокрема тим, що упродовж останніх двох років на виграні нею закупівлі регулярно не публікувалися документи. Документація відсутня на низку тендерів загальною вартістю 23 млн грн. Не публікувалися також документи на останній тендер, виграний «Теплогазстроєм», на 8,46 млн грн.