«Регіонали» й співмешканці розпиляли 8 мільйонів на пологовий будинок
12.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 2 липня за результатами тендерів уклали угоду з ТОВ «Ремтекс» на капітальний ремонт КЗОЗ «Нікопольський пологовий будинок» за 8,17 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року в пологовому будинку мають відремонтувати пральню, харчоблок, замінити внутрішнє опорядження, покрівлю, сантехніку й комунікації, освітлення, ліфт тощо.

Ремонт фінансують спільно з державного та місцевого бюджетів.

ТОВ «Ремтекс» зі статутним капіталом 12 тис грн. засноване депутатом Криворізької райради Юрієм Вінклером (Партія регіонів), Марком Поповим та Інною Рожковою. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма виграла тендери на загальну суму 70,75 млн грн.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Криворіжспецремонт». Співвласником цієї фірми є Олексій Рожков, зареєстрований з вищевказаною співвласницею «Ремтекса» Інною Рожковою за однією адресою, а також  Євгеній Донченко – депутат Криворізької райради від Партії регіонів.

Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Ремтекс» виграв підрядів на 78,92 млн грн., а «Криворіжспецремонт» – жодного. При цьому друга фірма регулярно бере участь у тендерах саме разом з «Ремтексом», і регулярно їх програє будучи єдиним або єдиним допущеним до участі конкурентом.

Окрім цих двох компаній участь у тендері також намагалося взяти ТОВ «АМД Треідінг», яке пропонувало зробити ремонт на півтора мільйони дешевше – за 6,44 млн грн. Однак пропозицію було відхилено через низку причин, як фінансових («згідно балансу на 31 грудня 2012 року на кінець звітного періоду товариство має непокритий збиток»), так і суто формальних («строк, протягом якого пропозиція конкурсних торгів є дійсною вказаний словами, а не цифрами»).