Людина Бойко продала «Укртрансгазу» надкоштовні електроди на 17 мільйонів
12.07.2013   //  

Філія «БМФ «Укргазпромбуд» ПАТ «Укртрансгаз» 5 липня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «НВП «Зоря» на постачання електродів на 17,38 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Електроди графітові трубчаті для анодних заземлень марки ЕГТ-2500 у комплекті з з’єднувачем-струмовводом придбано по 2,7 тис грн. за комплект. При цьому у відкритих джерелах є дані про такі електроди по 550 грн.

ЕГТ-2500

Електроди-заземлювачи анодні типу ЄФС-Б придбано по 22,9 тис грн. за комплект, при тому що у відкритих джерелах є дані про такі електроди по 18,5 тис грн.

ЄФС-Б

Фірму НВП «Зоря» (м. Рубіжне Луганської обл.) у 2010 році заснував Айдин Абдурашитович Айсін, який на момент засування фірми працював замдиректора по фінансам та економіці «Укртрансгазу». Згодом Айсін став віце-президентом «Енергоатому», «Зорю» було перереєстровано на кіпрський офшор «Зеріфо венчерз лтд».

Директором ТОВ «НВП «Зоря» є Олександр Чернецов, відомий як головний інженер Рубіжанського казенного заводу «Зоря», на частині виробничих потужностей якого і було створено приватну фірму «НВП «Зоря». Раніше казенним заводом керував Юрій Бойко, нині віце-премєр, який курує роботу «Енергоатому» і «Нафтогазу». Чернецов також керував Рубіжанською міською організацією Республіканської партії, яку очолював Бойко.

Син Олександра Чернецова Антон фігурує акціонером та співзасновником кількох компаній. Наприклад компанія «Укренергомонтаж» отримала підряди на 3,90 млрд грн. після призначення Юрія Бойко міністром палива та енергетики у 2010 році. У компаніях «Західнадрасервіс», «Химико-промышленный альянс», «Таун сервис» партнером Чернецова виступає лондонська фірма DV corporation limited, яку заснував кіпрський офшор Vinox Investments Limited Сергія Винокурова, нинішнього директора «Укртрансгазу».