Обленерго розіграло 13 мільйонів між своїм менеджером та оточенням Ковача
05.07.2013   //  

ПАТ «Закарпаттяобленерго» 25 червня за результатами тендеру уклало угоду з Закарпатським управлінням ПАТ «Електро» на реконструкцію ПС «Мукачево-1» за 13,34 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансують з власних коштів обленерго, завершити реконструкцію повиння до кінця червня 2014 р.

Закарпатське управління компанії «Електро» очолює Михайло Костак, він же, згідно з даними SMIDA, є також співвласником самої материнської компанії. Окрім того Костак є партнером по ЗАТ «Електро-Закарпаття» Юрія Шпака, який також є співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс». Партнером Шпака по цій фірмі є Сергій Васильович Ковач – директор з інвестицій та технічного забезпечення виробництва «Закарпаттяобленерго», депутат Закарпатської облради від Партії регіонів. Нагадаємо, до листопада 2012 р. гендиректором «Закарпаттяобленерго» був Василь Ковач, наразі він є народним депутатом від Партії регіонів.

Згідно з даними «ВДЗ» за останні п’ять років, Закарпатське управління фірми «Електро» почало регулярно вигравати тендери обленерго наприкінці 2011 р. і з того часу отримало замовлень на 88,79 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ПАТ «Закарпаттяобленерго». Засновником фірми є родина Мисових: власником основної частки та директором підприємства є депутат Ужгородської районної ради від Народної партії Мисів Святослав Васильович, іншим співвласником – Мисів Василь Михайлович, начальник Служби високовольтних ліній електричних передач ПАТ «Закарпаттяобленерго», яке й замовило вищевказані роботи.