«Регіонали» по-свійськи розпиляли 6 мільйонів на черговому будівництві
04.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 21 червня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Криворіжжитлобуд» на реконструкцію дитячого садка №2 «Теремок» в селі Богданівка Павлоградського району. Вартість угоди склала 5,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року в дитсадку мають замінити комунікації, сантехніку, внутрішнє опорядження тощо.

Власниками основних пакетів акцій «Криворіжжитлобуду» є Ольга Отфiновська, Алла Чернявська, Андрій Сухарев та Сергій Смєлий, депутат Криворізької міської ради, від Партії регіонів. У міськраді Смєлий є членом постійної комісії з питань регуляторної політики та підприємництва.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було  ПАТ «Криворіжіндустрбуд» – фірма, з котрою «Криворіжжитлобуд» регулярно розігрує будівельні тендери. Співвласниками «Криворіжіндустрбуду» є колега Смєлого по міськраді та соратник по партії  депутат Микола Земляний, а також його син Андрій.

Окрім того КП «Житловик» м. Верхньодніпровськ Дніпропетровської області 25 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Донпромпроект» на реконструкцію житлового будинку по пров. Котляревського, 14. Вартість угоди склала 1,58 млн грн.

В будинку мають влаштувати комунікації й внутрішнє опорядження, полагодити покрівлю та фасад тощо. Термін виконання робіт – також до кінця наступного року.

Фірму «Донпромпроект» зі статутним капіталом 1 тис грн. заснував Марко Попов, також відомий як співвласник фірми «Ремтекс» – разом з депутатом Криворізької райради Юрієм Вінклером (Партія регіонів) та Інною Рожковою.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Криворіжспецремонт». Співвласником цієї фірми є Олексій Рожков, зареєстрований з вищевказаною співвласницею «Ремтекса» Інною Рожковою за однією адресою, а також  Євгеній Донченко – депутат Криворізької райради від Партії регіонів. «Ремтекс» і «Криворіжспецремонт» теж регулярно розігрують тендери на будівельні роботи.