«Енергоатом» і за нового керівництва віддав чверть мільярда заводу, який фігурував у звіті ревізорів про крадіжки
02.07.2013   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 13-21 червня за результатами тендерів уклало низку угод з ПрАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об‘єднання «Імпульс» на постачання програмно-технічного устаткування для Запорізької АЕС на 289,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Система «Черный ящик» коштуватиме 19,01 млн грн. Решту грошей виділено на програмно-технічні комплекси нормальної експлуатації і керуючої системи безпеки з обладнанням для пожежогасіння.

Єдиним акціонером заводу «Імпульс» є кіпрський офшор Iд&с (Iндастрiал дiвайсiз & сiстемз) лiмiтед [Id&s (Indastrial devices & systems) limited]. Наглядову раду зводу очолює член Севєродонецького міськвиконкому Володимир Єлісєєв.

За п’ять років після заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було оприлюднено дані про атомні підряди «Імпульсу» на загальну суму 2,00 млрд грн.

Єдиним конкурентом «Імпульсу» на останніх тендерах було ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Радій», з яким североднецький завод і раніше розігрував тендери «Енергоатому». Це підприємство за п’ять років отримало підряди атомників на 1,18 млрд грн.

Нагадаємо, «Імпульс» і «Радій» фігурували в звіті Держфінінспекції про зловживання в системі «Енергоатому» за 2012 рік. За даними ревізорів, кілька угод з цими фірмами призвели до збитків держкомпанії, або не були погоджені аудиторами. В тендерах «Енергоатому» ці фірми майже у всіх торгах конкурують виключно між собою.

Після оприлюднення звіту у червні минулого року вже через три місяці керівника «Енергоатому» Юрія Недашковського було звільнено. Його замінив Віссаріон Кім, якого було звільнено вже у червні цього року за рішенням суду по справі про перевищення службових повноважень. Новим керівником «Енергоатому» став Микита Константінов.