Шість мільйонів поділили Аржанцев, його партнер, «родичка» нардепа і «прокладка» донецького
01.07.2013   //  

Служба автомобільних доріг в АР Крим 21 червня за результатами тендерів уклала низку угод на ямковий ремонт автомобільних доріг місцевого значення на загальну суму 6,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 2,22 млн грн. отримають фірми депутата Верховної Ради Криму від Партії регіонів Ігоря Аржанцева:

  • ТОВ «Бахчисарайське ДБУ»: 1,04 млн грн. на дороги Бахчисарайського району. Засновниками фірми є Геннадій Чікін та Ігор Аржанцев.
  • ДП «Шляхове-будівельне управління №45»: 0,66 млн грн. на дороги Кіровського району. Фірма є дочірнім підприємством  ВАТ «Південшляхбуд», власником найбільшої частки котрого є ТОВ «Союз КДС» (37%). Засновниками «Союзу» в свою чергу є Сергій і Людмила Кірюшко (по 40%), Геннадій Чікін (10%) та депутат кримського парламенту від Партії регіонів Ігор Аржанцев (10%). Аржанцев також є директором «Південшляхбуду» і напряму володіє його міноритарною часткою в розмірі 3,5%.
  • ТОВ «Шляхове-будівельне управління – 49»: 0,52 млн грн. на дороги Первомайського району. Засновниками ШБУ є «Південшляхбуд» і вищезгаданий Геннадій Чікін.

Окрім того 2,07 млн грн. отримає ТОВ «Кримдорстрой», фірма ремонтуватиме дороги в Сакському районі. Одним із засновників компанії є Валерій Печерський, який також заснував ТОВ «Юждор-8» разом з ПАТ «Південшляхбуд».

Ще 1,81 млн грн. на той же район отримає ТОВ «Агора». Наразі фірма зареєстрована на Валентина Силкіна. До 2005 р. до складу власників входила Олена Гіндес, дочка Григорія Груби, народного депутата від Партії регіонів, до того – двічі депутата Верховної Ради АРК (2002-2006, 2010-2012) і керівника ПАТ «ДТЕК Крименерго». Гіндес і батько Силкіна – Володимир Силкін – є бізнес-партнерами по фірмі «Ксанф».

Решту 0,27 млн грн., також на сакські дороги, дісталося ТОВ «Універсал Груп А». Фірма заснована наприкінці минулого року й має 100 грн. статутного капіталу. Сама компанія зареєстрована в Сімферополі, її засновник Геворг Амбарцумян – у селі Македонівка Донецької області.