У Каськіва не віддали будівельнику «Охматдиту» 32 мільйони на залізницю до Борисполя через проблеми з законом
28.06.2013   //  

ДП «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону» 20 червня скасувало тендер на підготовчі будівельно-монтажні роботи в рамках будівництва залізниці м.Київ –аеропорт «Бориспіль». Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про будівництво залізничної колії від ст. ім. Г. Кірпи до аеропорту Бориспіль.

Офіційна причина скасування тендеру: «Неможливо усунути порушення, що виникли через порушення законодавства». Про які саме порушення і з чийого боку йшлося, на «ВДЗ» не зазначається. Відповідних рішень АМКУ, висновків МЕРТУ чи судових рішень знайти не вдалося.

Згідно з протоколом розкриття, на участь у тендері подавали заявки чотири компанії: ТОВ «Укрпрофмед», ТОВ «НАІ Україна», ПП «Техкомплект» і ТОВ «ПМК – 77».

Найдешевшою виявилася пропозиція «Укрпрофмед» – 32,01 млн грн. Ця фірма нині відома як генпідрядник будівництва нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит».

Нагадаємо, підряд на роботи по організації залізничного пасажирського сполучення м.Київ – міжнародний аеропорт «Бориспіль» вартістю $372,31 млн отримала Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (СМСЕС). Кредит на це будівництво надав  Експортно-імпортний банк Китаю.