«Регіонали» за накатаною схемою розпиляли 43 мільйони на котельні й водопостачанні
25.06.2013   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 13 червня за результатами тендерів уклав угоди на будівельні роботи загальною вартістю 43,06 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину цієї суми – 32,22 млн грн. – отримає ПАТ «Криворіжіндустрбуд». Фірма будуватиме блочну котельню й теплові мережі на вулиці Тбіліській Кривому Розі.

Співвласниками фірми «Криворіжіндустрбуд»  є депутат Криворізької міськради також від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Криворіжжитлобуд», власниками основних пакетів акцій котрого є Ольга Отфiновська, Алла Чернявська, Андрій Сухарев та Сергій Смєлий. Останній разом з вищезгаданим Миколою Земляним є депутатом Криворізької міської ради, також  від Партії регіонів. У міськраді Смєлий є членом постійної комісії з питань регуляторної політики та підприємництва.

Раніше до складу співвласників «Криворіжжитлобуду» також входив депутат Криворізької райради від Партії регіонів Віктор Геночкин. Згідно з даними SMIDA, наразі часткою в компанії він не володіє, однак лишається членом наглядової ради.

Ці фірми вже не вперше розігрують між собою тендери. У квітні в такому складі відбулися тендери вартістю 10,66 млн грн. на будівництво колектора і реконструкцію стадіону. До того були ще 9,93 млн грн. на міст, тубдиспансер і центр для пенсіонерів.

Сам «Криворіжжитлобуд» отримав підряд на першу чергу будівництва системи водопостачання с. Петрове й смт. Софіївка до межі Запорізької сільської ради. За ці роботи фірма отримає 10,84 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми стало ТОВ «Донпромпроект». Цю фірму зі статутним капіталом 1 тис грн. заснував Марко Попов, також відомий як співвласник фірми «Ремтекс» – разом з депутатом Криворізької райради Юрієм Вінклером (Партія регіонів) та Інною Рожковою. Ця фірма також регулярно виграє тендери, розігруючи їх з ТОВ «Криворіжспецремонт». Співвласником цієї фірми є Олексій Рожков, зареєстрований з вищевказаною співвласницею «Ремтекса» Інною Рожковою за однією адресою, а також  Євгеній Донченко – депутат Криворізької райради від Партії регіонів.

Різниця пропозицій двох фірм-конкурентів на цих двох тендерах невідома. Оскільки протоколи на «ВДЗ» опубліковані без цифр.

Роботи по обох об’єктах фінансують з держбюджету, завершити мають до кінця поточного року.