Сім’я «регіонала» Лохматова розпиляла 2,5 мільйони на ремонт поліклініки
19.06.2013   //  

КЗ «Южненська міська лікарня» Одеської області 11 червня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Форватер-СВ» на капітальний ремонт фасаду своєї поліклініки за 2,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фасад поліклініки мають утеплити мінеральними плитами й пофарбувати, цоколь і вхідну групу облицювати плиткою (підлогу, стелю й східці), також повинні влаштувати водостоки й зовнішнє освітлення.

Роботи мають бути завершені до 16 вересня.

Фірма «Форватер-СВ» належить родині Лохматових: директор компанії Лохматов Сергій Вікторович, засновники – Лохматов Іван Вікторович і Лохматова Віра Кирилівна. Фірма створена наприкінці 2010 р., статутний капітал складає 5 тис грн., жодного іншого тендеру фірма поки не вигравала.

Єдиним допущеним до участі конкурентом стало ТОВ «Каркас-ЛД», засновником і директором котрого є Лохматов Віктор Олександрович, депутат Саратської районної  ради. До райради Лохматов пройшов від «Сильної України», наразі входить до складу фракції Партії регіонів й очолює постійну комісію з питань комунального господарства, будівництва, транспорту, зв’язку, торгівлі та підприємницької діяльності. Усі четверо згаданих Лохматових зареєстровані за однією адресою.

Сам «Каркас-ЛД» минулого року отримала 4,24 млн грн. на капітальний ремонт перших трьох поверхів цієї ж поліклініки в Южному, а також 9,69 млн грн. на будівництво стадіону в Сараті.

У тендері намагалися взяти участь ще три фірми, пропозиції усіх суттєво дешевші від «Форватеру» – різниця від 23% до 64%. Однак усі три пропозиції відхилили за невідповідно оформлені документи, одну також за невідповідність техзавданню.