Інвалідам замовили автівки від Васадзе, бо у Порошенка додумалися прийти з довідкою про несплачені податки
19.06.2013   //  

Міністерство соціальної політики АР Крим 12 червня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» на придбання 33 пасажирських автомобілів загальною вартістю 1,91 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено седани не старше 2011 року випуску по 57,80 тис грн. за штуку. Марка автівок у техзавданні окремо не повідомляється, однак, згідно з даними офіційного сайту «ЗАЗ», приблизно за такою ціною завод продає автівки ЗАЗ Sens.

Отримати автомобілі міністерство має до кінця липня, замовлення фінансують з бюджету Криму.

Автівки закуповують для подальшої видачі громадянам з числа військовослужбовців та осіб вільнонайманого составу, які визнані інвалідами у наслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювань отриманих при захисті Батьківщини, виконанні службових обов’язків, пов’язаних з перебуванням на фронті у період ВВВ та війни з імперіалістичною Японією, що потребують автопротезування за висновком медико-соціальної експертної комісії, які знаходяться на обліку в Міністерстві.

«Запорізький автомобілебудівний завод» входить у групу «УкрАвто» народного депутата Таріела Васадзе (Партія регіонів). Єдиним допущеним до участі конкурентом стало ТОВ «Град-Авто», що належить Людмилі Назаровій та Андрію Калінко і має 1 тис грн. статутного капіталу.

Окрім цих двох компаній на тендер також прийшло ТОВ «Богдан-Авто Сімферополь», однак його пропозицію відхилили. З-поміж інших документів Міністерство вимагало оригінал довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів, що контролюються органами  державної податкової служби. Однак замість цього «Богдан-Авто Сімферополь» подав копію довідки з ДПІ «про відмову у видачі довідки, у зв’язку з наявністю у учасника конкурсних торгів  заборгованості з податків і зборів». На запит Міністерства у Податковій цю інформацію підтвердили, а відтак пропозицію учасника відхилили. Нагадаємо, згідно з чинним тендерним законодавством, замовник має право відмовити учаснику в допуску до конкурсу, якщо той має подібний борг.