«Регіонал» допоміг партнеру колеги з міськради отримати 10 мільйонів на зупинки
17.06.2013   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 7 червня за резульататми тендеру уклало угоду з ТОВ «Донтехнобуд» на будівництво зупинок громадського транспорту з диспетчерським пунктом по вулиці Щетиніна. Вартість угоди склала 9,62 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Проектом передбачені влаштування зовнішніх мереж водопостачання та каналізації, будівництво диспетчерського пункту, влаштування зупинок, покриття проїзної частини, освітлення, встановлення дорожніх знаків та озеленення території. Роботи мають завершити до кінця липня 2014 р.

Засновниками ТОВ «Донтехнобуд» є Микола Зенков та начальник відділу іноземних перекладів Донецької Торгово-промислової палати Микола Брунько. Останній є також бізнес-партнером Андрія Альоші, депутата Донецької міської ради від «Сильної України». Разом вони входили до складу власників ТОВ «Надра Донбасу», наразі компанія у стані припинення діяльності.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Укрспецстрой». Андрій Панченко і депутат Донецької міської ради від Партії регіонів Леонід Хомутовський.

Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Донтехнобуд» виграв тендерів на 141,38 млн грн., а «Укрспецстрой» – на 131,96 млн грн., з них 99,83 млн. грн. за час депутатства Хомутовського у міськраді з 2010 року.

Окрім цих двох компаній участь у тендері також намагалося взяти ТОВ «Сандерс-Буд», яке пропонувало виконати замовлення на 834 тис грн. дешевше. Однак пропозицію біло відхилено через невідповідно оформлені документи.