«Регіонали» за звичною схемою розпиляли 10 мільйонів на дитсадок. Документи заховали
07.06.2013   //  

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 31 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Ремтекс» на реконструкцію ДНЗ «Чебурашка» у м. Новомосковську, вартість угоди склала 10,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструювати дитсадок по вул. Велика Ковалівка, 14 повинні до кінця 2014 р. Окрім самої реконструкції в дитсадку також влаштувати автономну котельню. Разом з тим деталі та обсяги робіт невідомі, оскільки, всупереч чинному законодавству, на «ВДЗ» не опубліковано документації конкурсних торгів.

ТОВ «Ремтекс» зі статутним капіталом 12 тис грн. засноване депутатом Криворізької райради Юрієм Вінклером (Партія регіонів), Марком Поповим та Інною Рожковою. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма виграла тендери на загальну суму 70,75 млн грн.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «Ремтекса» було ТОВ «Криворіжспецремонт». Співвласником цієї фірми є Олексій Рожков, зареєстрований з вищевказаною співвласницею «Ремтекса» Інною Рожковою за однією адресою. Окрім того до складу засновників фірми входять Євгеній Донченко – депутат Криворізької райради від Партії регіонів.

Згідно з «ВДЗ» сама фірма «Криворіжспецремонт» за останні п’ять років жодного тендеру не вигравала. Разом з тим вона регулярно з’являється на тендерах разом з «Ремтексом», так само регулярно програючи на користь останнього, при чому пропозиції інших фірм відхиляють. Так у квітні-травні були розіграні два тендери на реконструкцію басейну школи в Дніпродзержинську за 4,74 млн грн. і дитсадка в селі Широкому за 2,09 млн грн., ще раніше – на будівництво сантехнічного приміщення в дитячому оздоровчому таборі «Сонячний» за 1,23 млн грн. і на реконструкцію центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги у Дніпропетровськуза 7,83 млн грн.

Цього разу у тендері намагалися взяти участь ще дві фірми, однак їхні пропозиції було відхилено за неналежно оформлені документи. Одна з цих компаній, ТОВ «АМД Треідінг», пропонувала виконати роботи на 674 тис грн. дешевше.