Бухгалтерка бютівця з «регіоналкою» розіграли 30 мільйонів на швидкі допомоги
05.06.2013   //  

Департамент охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації 29 травня за результатами тендеру уклав низку угод з ТОВ «Ілатанмед» на придбання автомобілів швидкої допомоги на загальну суму 30,45 млн грн.

Загалом коштом місцевого бюджету придбано 47 карет швидкої. Марка авто на базі котрого зроблені швидкі не повідомляється. Кожне авто має також бути оснащене медустаткуванням залежно від типу.

Перші 20 машин мають буди доставлені в Луганськ до 1 червня, решта – не пізніше 1 жовтня.

Фірма «Ілатанмед» має 37,5 тис грн. статутного фонду і зареєстрована на киянку Ольгу Писану. Вона відома як бухгалтер держпідприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро з дослідним виробництвом» Інституту фізики напівпровідників та ТОВ «Фірма Крас». Держструктуру очолює Федір Саворовський, якому також належить і «Крас». В останньому скликанні Голосіївської районної ради в м.Києв він був депутатом від БЮТ.

Єдиним допущеним до участі конкурентом була фірма «Астра-Мед» – дочірнє підприємство компанії «Астра Люкс». Ця фірма належить Ользі Сергеєвій, заступниції голови Солом’янської районної організації Партії регіонів Максима Луцького.

Пропозиція «Ілатанмед» не була найдешевшою, окрім цієї фірми та «Астра-Меду» участь у тендері намагалися взяти ще чотири компанії, однак їхні пропозиції були відхилені як такі, що не відповідають умовам закупівлі. З цих фірм дві пропонували карети швидкої на 5,40 – 5,87 млн. грн. дешевше переможця.

Тип швидкої

Кількість

Додаткове обладнання

Ціна за одиницю, грн

А2

30

Дефібрилятор, електрокардіограф, сумка ШМД, портативний кисень, засоби реанімації з масками, дихальними трубками

588 000

B

11

Пристрій іммобілізації, набір для переломів, шийно-комірцевий набір, засоби реанімації з масками, дихаль­ними трубками, устаткування для ін’єкцій та вливань, дефібрилятор, кардіомонітор, електрокардіограф, сумка ШМД, перев’язувальні матеріали, тощо

680 000

C

6

Пристрій іммобілізації, набір для переломів, шийно-комірцевий набір, стаціонарний і портативний кисень, засоби реанімації з масками, дихальними трубками, устаткування для ін’єкцій та вливань, дефібрилятор, кардіомонітор, електрокардіограф, портативна система реанімації, апарат ШВЛ, набір для дренажування грудної клітки, перев’язувальні матеріали, тощо

889 000