Структури Єрмолаєва примусили «Укртрансгаз» купити кран за 14 мільйонів
03.06.2013   //  

Господарський суд Дніпропетровської області постановив стягнути з ПАТ «Укртрансгаз» на користь ТОВ «Торговий дім «Армада ЛТД» 13,95 млн грн. за автокран, а також 311,95 тис грн. – 3% річних і майже 69 тис грн. судового збору. Про це свідчить рішення суду від 15 травня.

Сторони уклали договір про купівлю цього автокрану наприкінці 2011 року. На тендер прийшло четверо учасників. Втім, дві найдешевші пропозиції були відхилені, а з тих двох, які залишилися, перемогла дешевша «Армада ЛТД». Однак в «Укртрансгазу» виявилося недостатньо коштів, щоб оплатити покупку.

Очевидно, з подачі ТОВ «Армада ЛТД» «Укртрансгаз» погодився взяти поручителя – ТОВ «Торговий дім «Агротек». Ця фірма зобов’язалася оплатити автокран, якщо у держпідприємства так і не знайдеться коштів. Договір поручительства «Агротек» і «Армада ЛТД» уклали вже 18 лютого 2012 року.

У травні того ж року «Армада ЛТД» поставила «Укртрансгазу» автокран LIEBHERR LTM 1100-4.2. Грошей на нього у держпідприємства, як воно і попереджало, не знайшлося. Разом з тим поручитель не поспішав з допомогою.

Це дало «Армаді ЛТД» підстави звернутися до Господарського суду Дніпропетровської області. Спочатку фірма вимагала стягнути і з ПАТ «Укртрансгаз», і з «Агротеку» борг за поставлений автокран солідарно. Однак згодом від претензій до поручителя вона відмовилася.

З огляду на підписаний «Укртарнсгазом» і переможцем тендеру договір, наявність усіх паперів, які підтверджують поставку купленого автокрану і відсутність квитанцій його оплати, 15 травня цього року суд задовольнив позов «Армади ЛТД». Суд вказав на невиконання «Укртрансгазом» умов договору і зобов’язав його виплатити фірмі вартість автокрану – 13,95 млн грн., а також 3% річних і судовий збір.

У «Армади ЛТД» і «Агротеку» є спільний власник – екс-депутат Дніпропетровської облради Дмитро Саганович. Екс-депутат також є директором ТОВ ВКФ «Укрсільгосппром», власниками якої є Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський, заступник Ради директорів корпорації «Алеф» Єрмолаєва.

Детальніше читайте тут.