Фірма, близька до вбитого Аксельрода, переклала на бюджет утримання стінки, що підпирає її бізнес-центр
03.06.2013   //  

Територіальна громада Дніпропетровська прийняла на баланс підпірну стіну загальною вартістю 14,09 млн грн. Про це пише видання «Лица».

Це рішення 29 травня затвердила провладна більшість Дніпропетровської міської ради.

Підпірну стіну в районі будівлі по вул. Барикадній, 16 на баланс міськради передало ТОВ «Аксельхофф», яке зареєстроване за вказаною адресою. Тут же знаходиться торгово-офісний центр «Кудашевський».

Проти цього «подарунка» виступили опозиційні депутати, які наголосили, що комерційний об’єкт мав би сам утримувати цю стіну, без якої просто не існував би.

У відповідь мер Дніпропетровська Іван Куліченко заявив, що торгово-офісний центр кілька років стоїть без експлуатації, тому говорити про те, що його власники могли б утримувати стінку, зараз неможливо. «А ми повинні наглядати і вести роботи для того, щоб захистити схил в цілому в цій частині», – заявив мер.

Найближчі витрати з міського бюджету на цю стінку підуть на визначення її «технічного стану».

Нагадаємо, будівлю по вул. Барикадній будувала фірма «Аксельрод Естейт», власницею якої є дочка вбитого у 2012 році бізнесмена Геннадія Аксельрода Валерія.

Геннадій Аксельрод займався девелоперським бізнесом, а також був бізнес-партнером Геннадія Корбана, який довгий час тісно співпрацював з групою компаній «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Після вбивства Корбан навіть оголосив про винагороду у розмірі $1 млн за допомогу у розшуку вбивць, однак злочин досі не розкритий.

Власниками ТОВ «Аксельхофф» є Едуард Майслас, Данило Іоффе та Інвестгрупа «Троя», яка належить британській компанії «Елсіей Інвестменс Лімітед».