Десять найбагатших львів’ян за версією «Forbes»: від Антонова до Федишина
31.05.2013   //  

Рейтинг найбагатших мешканців Львова очолив Віталій Антонов (концерн «Галнафтогаз»), його статки оцінено у $264 млн. Про це повідомив журнал «Forbes-Україна».

Також значні статки мають Петро Димінський («Контініум») – $170 млн та Тарас Барщовський (T.B.Fruit) – $141 млн.

Решта львів’ян, які ввійшли до десятки найбагатших, мають статки менше від 100 мільйонів доларів: Іван Залізний («Оліяр», «Майола») – $78 млн, Тарас Кіцмей (SoftServe) – $38 млн, Богдан Козак («Львівхолод») – $26 млн, Микола Кміть (IDS Borjomi) – $25 млн, Орест Вовк («Ензім», «Кормтотех») – $15 млн, Іван Охабський (Львівський лікеро-горілчаний завод) – $14 млн, Роман Федишин (ринки «Шувар» і «Столичний») – $12 млн.

В список увійшли бізнесмени, що проживають у Львівській області, та які мають компанії зі штаб-квартирами в регіоні.

«Робити львівський номер було важко і легко. Важко – тому що тут майже немає мультимільйонерів, а мілліардерів (поки) нема взагалі… Для порівняння: статки одесита, який зайняв 10-е місце «Forbes» оцінив у $42 млн, а дніпропетровця – у $67 млн», – пише видання.

«Легко – тому що тут багато правильного і цікавого середнього бізнесу, який розвивається завдяки підприємницькій жилці, а не розпилу бюджетних коштів чи монопольному становищу», – відмічають автори рейтингу.

Гарним прикладом вказано львівські ІТ-компанії і ресторатори, які зробили місто привабливим для бізнесу та туристів. Минулого року у Львові побувало 1,4 млн туристів, що є другим показником в Україні після Києва.

«Львівські підприємці переконують, що нітрохи не жалкують про відсутність в місті крупного капіталу: місто ніколи не було іграшкою олігархата», – пише «Forbes».