Партнер Тігіпка знову розіграв 29 мільйонів на ремонт доріг з нардепом Лабазюком
23.05.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області 13 травня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Південьзахідшляхбуд» на поточний ремонт автомобільної дороги державного значення Житомир – Чернівці за 29,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця цього року коштом держбюджету має бути влаштовано 61,20 тис м2 нового асфальтобетонного покриття товщиною 4 см. Також 20,40 тис м2 узбіч мають укріпити щебенем в 10 см товщиною.

За останніми даними SMIDA власником фірми «Південьзахідшляхбуд» на 82% ТОВ «Альфадорбуд» Віктора Ящука та на 14% його дочірнє ПАТ «Будівельне управління № 813». Цей же «Альфадорбуд» є співвласником ПАТ «Асфальтобетонний завод «АБ Столичний» – разом із родиною Сергія Тігіпко.

До кінця 2012р. співвласником «Південьзахідшляхбуду» була корпорація «Золоті ворота» Сергія Самусєва, який був радником Віктора Медведчука, коли той займав посаду першого заступника голови Верховної Ради в 2000–2001 роках. Самусєв і вищезгаданий Ящук – бізнес-партнери по ТОВ «Поліс-Інвест». У 2005-2006 р.р. директором корпорації був Євген Прусенко, нинішній голова «Укравтодору».

Єдиним конкурентом «Південьзахідшляхбуду» на цьому тендері з різницею в 1% було ПП «Аграрна компанія 2004». Засновниками цієї фірми є Володимир Лабазюк і ТОВ «Група компаній «Вітагро», єдиним засновником котрої є Сергій Лабазюк – позафракційний народний депутат, а раніше – депутат Хмельницької облради від Народної партії Володимира Литвина. До Верховної ради Лабазюк балотувався за 188-м мажоритарним округом на Хмельниччині.

Ці дві компанії вже не вперше розігрують дорожні тендери на Хмельниччині. Минулого року в такому ж складі відбувся конкурс на ремонт автодоріг вартістю 48,17 млн грн., позаминулого – на 28,87 млн грн., тоді в конкурсі ще взяв участь державний «Хмельницький облавтодор».

Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Південьзахідшляхбуду» виграв тендерів на 2,87 млрд грн, а «Аграрна компанія 2004» – на 124,97 млн грн., усі в Хмельницькій області.