«Регіонал» підсобив у розпилі 12 мільйонів на площу Десятого квітня
21.05.2013   //  

Управління дорожнього господарства Одеської міськради 16 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «СК Автострой» на капітальний ремонт площі Десятого квітня за 12,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2014 р. коштом місцевого бюджету тут повинні замінити асфальтобетонне покриття дороги та частини тротуарів, іншу частину тротуарів замостити фігурною плиткою, перекласти гранітною плиткою сходи, перевлаштувати освітлення, засіяти газони. На площі повинні також поставити пристрій пішохідних переходів для людей зобмеженими можливостями зору, а на проїжджій частині зробити «лежачих поліцейських».

ТОВ «СК Автострой» зі статутним фондом 25 тис грн. належить одеситу Віктору Гнезділову. Фірма почала вигравати тендери в середині липня 2012 р. За цей час компанія отримала підряди на загальну суму 60,64 млн грн.,у тому числі 40,70 млн грн. на ремонт вулично-дорожньої мережі Одеси у поточному році. Раніше ці щорічні підряди традиційно діставалися фірмі «Ростдорстрой» з бізнес-угрупування колишнього голови фракції Партії регіонів в Одеській міськраді, а тепер народного депутата від ПР Геннадія Труханова, а також ПП «Дорлідер» зі  статутнимкапіталом 100 грн., котре Держфінінспекція нещодавно звинуватила у завищенні кошторису ремонту доріг в Миколаївській області.

Єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом фірми було ТОВ «Тирас» Миколи Чудновця, депутата Одеської облради  від Партії регіонів. За останні п’ять років фірма отримала підряди на 397,95 млн грн. Різниця пропозицій цього разу склала 0,8%.

У тендері намагалися взяти участь ще дві фірми, одна їхні пропозиції були відхилені через невідповідно оформлені документи. Одна з відхилених фірм, ТОВ «Топ-Енерго» пропонувала виконати роботи за 10,54 млн грн. тобто на 14% дешевше.