Тижневий вуглепром: Єфремови наколядували на «Луганськвугіллі» ще 11 мільйонів
20.05.2013   //  

Державні підприємства вугледобувної галузі з 30 квітня по 8 травня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів та послуг на 34,19 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Індекспром» з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова минулого тижня виграло найбільше тендерів – на 10,66 млн грн. Підряди отримано від ДП «Луганськвугілля». Загалом за п’ять років існування «Вісника держзакупівель», «Індекспром», до складу засновників якого входить Наталія Єфремова, отримало від «Луганськвугілля» 1,37 млрд грн. Фірма «ДС-8», до складу засновників якого входить Ігор Єфремов, отримала від цього ж держпідприємства 1,24 млрд грн., ще 1,22 млрд грн. отримали фірми «Портекс», ТД «Краснолуцький машинобудівний завод», «Луганськнадра», «Консент», «Лінгот», які також пов’язані з оточенням та сім’єю Єфремових.

Нагадаємо, у березні 2013 року суд почав процедуру банкрутства ДП «Луганськвугілля» за несплату боргу ДП «Регіональні електричні мережі». Енергетики виставили рахунок на 227 млн грн., однак суд на стадії підготовчого судового засідання визнав грошові вимоги кредитора у розмірі 25 млн грн.

  1. ДП «Центрально-Західна Компанія «Вуглеторфреструктуризація» за 11,89 млн грн. придбало спецвзуття, замовило ремонтно-відновлювальні роботи гідротехнічних споруд Іванівського та Інгулецького (Олександрійського) водосховищ та роботи з рекультивації, озеленення та електропостачання залишкової розрізної траншеї в районі селища Комінтерн згідно проекту ліквідації ДП «Бурвугілля».
  2. ДП «Луганськвугілля» за 11,22 млн грн. придбало холодильне обладнання, електричне устаткування.
  3. ПАТ «Лисичанськвугілля» за 9,30 млн грн. придбало мастило, вибухівку та брокерські послуги з розмитнення обладнання.
  4. ДП «Львіввугілля» за 1,49 млн грн. придбало електродетонатори ЕДКЗ із затискачами по 10,41 грн/шт.