Стадіон у Білій Церкві за 10 мільйонів будуватиме екс-партнерка Фірташа – родичка заммера
13.05.2013   //  

Відділ капітального будівництва Білоцерківської міськради Київської області 22 квітня за результатами тендеру уклав угоду з БМПП «Ольга» на будівництво спортядра в мікрорайоні «Піщаний» вартістю 9,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Уже до кінця року тут мають збудувати комплекс спортивних майданчиків і адміністративну будівлю. Сюди мають підвести комунікації та завезти тренажери й меблі, влаштувати дитячий гімнастичний майданчик, місця для гри у волейбол, баскетбол та футбол (поле синтетичне), майданчики доля стрибків у довжину та з шестом і т.д.

Будівництво фінансують з державного і міського бюджетів.

Фірму «Ольга» заснував у 1992 р. Віктор Сокол, який наразі обіймає посаду заступника міського голови Білої Церкви. У серпні 2011 р. фірму переоформили на зареєстровану за тією ж адресою, що і попередній власник, Наталію Сокол, а також ТОВ «Компанія з управління активами «Стиролінвест». Остання на той момент належала ПАТ «Концерн Стирол» Дмитра Фірташа і ТОВ Інвестиційна компанія «Стиролхімінвест» Миколи Янковського, тоді народного депутата від Партії регіонів. Наприкінці 2012 р. одноосібним власником «Ольги» лишилася Наталія Сокол.

За останні п’ять років з фірмою підписали угод на 21,13 млн грн. Зокрема у 2010 р. вона вже вигравала тендер на будівництво цього ж стадіону за 8,80 млн грн. Роботи мали завершити ще в 2011 р. Чи була освоєні ці кошти – невідомо.

Конкурентами «Ольги» на цьому тендері було дві фірми: ТОВ «Білоцерківрозпторг» члена виконкому Білоцерківської міськради Івана Павленка і ТОВ «Трудовик» Ярослава Шевченка, котре має 1 тис грн. статутного фонду. Ці дві компанії зареєстровані за однією адресою – вул. Піщана, буд 5/7.