Попов дав з бюджету мільйон на Дні Києва у Відні, за які він домовлявся під час втечі від київського снігопаду
25.04.2013   //  

Департамент культури КМДА 17 квітня за результатами тендеру уклав угоду з КП КМДА «Агентство по обслуговуванню театральної та концертної діяльності» на послуги з організації та проведення Днів Києва у Відні. Вартість угоди склала 999,97 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічним завданням агентство має забезпечити послуги адміністративної групи у Відні (режисер, адміністратор, візова підтримка та страхування), перевезення, проживання та харчування танцювального ансамблю ім. П. Вірського й струнного квартету «Розумовский», оренду технічного обладнання для виступу. Також необхідно транспортувати з Києва у Відень і назад картини, організувати їх виставку, виготовити афіші й буклети, тощо.

Згідно з документацією конкурсних торгів, перевезення картин і переїзд артистів були призначені ще на 20 квітня. Таким чином тендер провели за три дні до початку організації заходу.

Дні Києва у Відні проходили з 22 по 24 квітня. Окрім культурних заходів заплановане проведення бізнес-форуму за участі близько 25 київських компаній та майже 70 австрійських. Голова КМДА Олександр Попов та президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський представлятимуть на форумі програму «Київ інвестиційний».

Нагадаємо, що 22 березня цього року, коли Київ паралізували снігопади, глава КМДА Олександр Попов залишив столицю. В КМДА повідомили, що в цей день Попов перебував у Відні з робочою поїздкою, метою котрої було проведення переговорів із послом України в Австрії А. Березним у рамках підготовки Днів Києва у Відні, а також з керівництвом компанії Voest-Alpine Stahl AG, яка мала стати головним спонсором проведення концерту Віденського оркестру в Києві, і бізнесменом О.Морозом. Цей концерт відбувся 12 квітня. Його організацію Департамент культури КМДА замовив «Агентству» за 714 тис грн.